
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
600 ml |
600 ml |
3 kusy |
3 kusy |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
do hrnca dám 2pl bravčovej masti, orestujem 1 cibuľku do sklovita a pridám 2-3 pl hladkej múky, ďalej pridám 2 čl mletej papriky a zalejem vývarom 600ml.
-
Takto chvíľu povarím 5 minút a pridám 3 zemiaky pokrájané na drobné kocky, varím 25 minút, keď sú zemiaky skoro uvarené pridám pokrájané párky, dochutím soľou, mletým čiernym korením a petržlenovou vňaťou.
Makronutrienty
55%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 304 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 72,7 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,18 g
0,404 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,818 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,37 g
1,42 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 3,22 g | 0 g |
Sůl | 1,09 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů