- 1h
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Polévka | |
|---|---|
|
1 hrst |
1 hrst |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
500 ml |
500 ml |
|
1 hrst |
1 hrst |
|
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Fazolová polévka
-
Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, zahustím Hraškou a povaříme.
-
Nakonec dochutíme nasekanými bylinkami a osolíme.
Fazole je dobré nechat přes noc namočené, nemusí se pak dlouho vařit.
Makronutrienty
75%
23%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 140 kJ | 468 kJ |
| Kalorická hodnota | 33,5 kcal | 112 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
6,2 g
1,27 g |
20,7 g
4,25 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,62 SVJ | 2,07 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,222 g
0,056 g |
0,742 g
0,188 g |
| Bílkoviny | 1,87 g | 6,24 g |
| Sůl | 1,54 g | 5,15 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













