Domáci puding bez laktózy máte pripravený za pár minút a chutí rovnako teplý ako aj studený.
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Puding | |
---|---|
220 ml |
220 ml |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Domáci puding bez laktózy som varila nad parou t.j. najskôr si zohrejme vodu na bod varu a potom následne oheň stlmíme.
Zmiešame dokopy všetky ingrediencie na prípravu domáceho pudingu bez laktózy a za neustáleho miešania metličkou puding varíme nad parou.
Asi po 7 minútach puding začne tuhnúť.
-
Miešame pokiaľ puding dostatočne nestuhne.
Hotový puding môžeme ihneď konzumovať alebo ho uskladníme v chladničke ( nádobu s pudingom treba prekryť potravinovou fóliu aby v chlade neoschol).
Makronutrienty
33%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 140 kJ | 1 729 kJ |
Kalorická hodnota | 272 kcal | 413 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,6 g
3,03 g |
20,6 g
4,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,36 SVJ | 2,06 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,5 g
17,2 g |
34,2 g
26,1 g |
Bílkoviny | 4,82 g | 7,31 g |
Sůl | 0,463 g | 0,702 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů