Tak tomuhle receptu jsem naprosto podlehla. Chuťově je nesrovnatelný s tím kupovaným, je rychlý snadný a levný. Našla jsem poklad
Postup přípravy
-
Smetanu zahřejeme na mírném plameni těsně pod bod varu,v tuto chvíly přidáme šťávu z citrónu a ihned stáhneme z ohně. Směs by nám měla začít lehce houstonut . Smetanu necháme prochladnout a vlijeme do sítka vyloženého jemnou látkou.Takto necháme vykapat přez noc. Hotové mascarpone můžete dochutit dle své chuti a fantazie, hodí se jako krém, do dortů,dezertů apod
Makronutrienty
11%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 259 kJ | 675 kJ |
Kalorická hodnota | 301 kcal | 161 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,98 g
2,8 g |
2,13 g
1,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,398 SVJ | 0,213 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
31,3 g
19,2 g |
16,8 g
10,3 g |
Bílkoviny | 2,24 g | 1,2 g |
Sůl | 0,097 g | 0,052 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů