V tomto lowcarb dezertu byste cuketu nenašli, přitom si zdravě pochutnáte vy i návštěva.
Krásný nízkosacharidový recept od Boženky Vaculkové, děkujeme :)
- 30m
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
nastrouhat a vymačkat vodu 200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
80 g |
80 g |
40 g |
40 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
Navrch | |
30 g |
30 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
200g nastrouhané, vody zbavené cukety,100g mletých mandlí nebo mandlové mouky, 80g mletého máku, 40g sladidla, 2 vejce, 1 lžička sody smíchat, nalít do forem nebo na menší plech, po upečení polít vhodnou čokoládou. Pekla jsem na 180°C/20minut.
Makronutrienty
37%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 144 kJ | 819 kJ |
Kalorická hodnota | 274 kcal | 196 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
17,8 g
2,54 g |
12,7 g
1,82 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,78 SVJ | 1,27 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,6 g
4,13 g |
14,7 g
2,95 g |
Bílkoviny | 9,86 g | 7,06 g |
Sůl | 0,509 g | 0,364 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů