Oblíbený lowcarb slaný koláč, navrch si dáte dle možností...
Děkujeme Jozefu Kabátovi za skvělý recept :)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus 26 cm | |
---|---|
70 g |
70 g |
20 g |
20 g |
20 g |
20 g |
10 g |
10 g |
nemusí být 1 lžička |
1 lžička |
6 g |
6 g |
3 kusy |
3 kusy |
200 ml |
200 ml |
Náplň | |
200 g |
200 g |
50 g |
50 g |
4 kusy |
4 kusy |
180 g |
180 g |
2 stonky |
2 stonky |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Vejce a vodu vyšlehat, suché potraviny spolu smíchat a vše dohromady spojit v těsto. Nechat stát cca 15 minut. Těstem vyplnit formu (26 cm) na pečící papír a předpéct ve vyhřáté troubě na 180 °C 30 minut.
-
Po krátkém chladnutí korpus vyklopit, sloupnout papír a vrátit do formy, pak pomazat zakysanou smetanou, posypat předem usmaženou cibulkou, slaninou, špekem a čerstvým řapíkatým celerem. Dal jsem znovu péct na 180 °C a dalších 20 minut. Cibulku jsem usmažil (na měsíčky) na výpeku ze slaniny (na kostičky), kterou jsem pekl jako první. Po upečení jsem posypal nasekanou pažitkou.
-
Dlouho jsem cibulový koláč nepekl, ale je můj oblíbený a tak opět dávám veřejně, kdo by snad neznal. Jinak lze si ho i upravit podle sebe, dělal jsem i jen z dýňové, nebo kešu mouky. Navrch jsem dával místo celeru třeba kapii, nebo se nemusí dát nic.
Makronutrienty
16%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 928 kJ | 2 991 kJ |
Kalorická hodnota | 222 kcal | 715 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,02 g
1,91 g |
16,2 g
6,16 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,502 SVJ | 1,62 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,8 g
6,42 g |
63,9 g
20,7 g |
Bílkoviny | 6,61 g | 21,3 g |
Sůl | 0,857 g | 2,76 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů