- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
uzený 500 ml |
500 ml |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Navrch | |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Bílou cibuli nakrájíme na proužky a nasucho opékáme na nepřilnavé pánvi až cibule získá hnědou barvu. Opečenou cibuli dáme vařit do vývaru. Stejným způsobem opečeme i červenou cibuli a necháme stranou, připravenou na pozdější použití.
-
Do polévky přidáme na proužky nakrájený pórek, který necháme přejít varem asi 2 minuty. Pokud je to potřeba, polévku dosolíme a opepříme.
Makronutrienty
45%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 163 kJ | 213 kJ |
Kalorická hodnota | 39 kcal | 50,9 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,76 g
1,49 g |
4,91 g
1,95 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,376 SVJ | 0,491 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,48 g
6,16 g |
1,93 g
8,05 g |
Bílkoviny | 3,19 g | 4,17 g |
Sůl | 0,719 g | 0,939 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů