- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
400 ml |
400 ml |
2 plátky |
2 plátky |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na proužky a na nepřilnavé pánvi necháme bez tuku lehce osmahnout. Cibule by neměla moc zhnědnout. Maso nakrájíme na kostičky a pórek na proužky.
-
Na dno polévkové misky vložíme plátek sýra, osmahnutou cibuli, maso a pórek. Do misky nalijeme horký uzený vývar.
-
Polévku nesolíme, obvykle je vývar dost slaný, Podáváme s opečeným toustovým chlebem.
Makronutrienty
31%
47%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 225 kJ | 293 kJ |
Kalorická hodnota | 53,9 kcal | 70 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,32 g
0,974 g |
4,32 g
1,27 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,332 SVJ | 0,432 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,39 g
6,99 g |
3,1 g
9,09 g |
Bílkoviny | 5,08 g | 6,61 g |
Sůl | 0,977 g | 1,27 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů