- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Polévka | |
|---|---|
|
1 kus |
1 kus |
|
100 g |
100 g |
|
50 g |
50 g |
|
400 ml |
400 ml |
|
2 plátky |
2 plátky |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na proužky a na nepřilnavé pánvi necháme bez tuku lehce osmahnout. Cibule by neměla moc zhnědnout. Maso nakrájíme na kostičky a pórek na proužky.
-
Na dno polévkové misky vložíme plátek sýra, osmahnutou cibuli, maso a pórek. Do misky nalijeme horký uzený vývar.
-
Polévku nesolíme, obvykle je vývar dost slaný, Podáváme s opečeným toustovým chlebem.
Makronutrienty
32%
46%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 176 kJ | 581 kJ |
| Kalorická hodnota | 42,1 kcal | 139 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
2,74 g
0,871 g |
9,05 g
2,87 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,274 SVJ | 0,905 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,82 g
5,3 g |
6,02 g
17,5 g |
| Bílkoviny | 3,91 g | 12,9 g |
| Sůl | 0,922 g | 3,04 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














