
- 20m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
pohankové klíčky 1 hrst |
1 hrst |
1 000 ml |
1 000 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 kus |
1 kus |
nízkotučný! 50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na proužky a nasucho opečeme dozlatova. Zalijeme vývarem. Přidáme na proužky nakrájený celer a vaříme cca 10 minut. Dochutíme solí a pepřem.
-
Do hotové polévky přidáme naklíčenou pohanku.
Polévku servírujeme s nasucho opečeným rohlíkem nebo bagetou a se na kostičky nakrájeným sýrem.
Makronutrienty
61%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 155 kJ | 121 kJ |
Kalorická hodnota | 37 kcal | 28,8 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,92 g
0,941 g |
3,83 g
0,732 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,492 SVJ | 0,383 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,22 g
0,663 g |
0,95 g
0,516 g |
Bílkoviny | 1,88 g | 1,46 g |
Sůl | 1,2 g | 0,934 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů