Výborný lowcarb dezeert či snídaně, rychlé a zdravé.
Děkujeme Petře Šenkové za recept :)
- 33m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Spodní vrstva | |
|---|---|
|
200 ml |
200 ml |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
|
100 g |
100 g |
| Vrchní vrstva | |
|
mléko mandlové, rostlinný nápoj 200 ml |
200 ml |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Spodní vrstva:
- vše vymíchat a nalít na spodní část skleničky - na 30 min do lednice
Vrchní vrstva:
- vše v mixeru vymixujeme a poté nalijeme na spodní vrstvu.
Necháme min 3 hodiny v lednici (úplně nejlépe přes noc), zdobíme ovocem.
Makronutrienty
38%
9%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 598 kJ | 1 786 kJ |
| Kalorická hodnota | 143 kcal | 427 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
9,18 g
1,47 g |
27,4 g
4,39 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,918 SVJ | 2,74 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,7 g
9,03 g |
38 g
26,9 g |
| Bílkoviny | 2,18 g | 6,52 g |
| Sůl | 0,154 g | 0,461 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














