- 2h
- 16 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
3 hrnky |
3 hrnky |
|
1 hrnek |
1 hrnek |
|
3 lžíce |
3 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
10 g |
10 g |
| Na potření | |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
3 kusy |
3 kusy |
|
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Trošku vody z hrnku odlejem na přípravu kvásku,přidáme droždí a cukr,necháme vzejít..
-
V míse vše pak smícháme v těsto,necháme cca hoďku vykynout,pak děláme kuličky,na plechu ještě půl hodinky necháme vykynout,troubu předehřejem na 180stupňů,uděláme nožem křížky na vrchu a potřem vajíčkem.
-
Upečem do zlatova,zhruba půl hodinky a teplé potřem:trocha oleje s prolisovaným česnekem a bylinkovou solí.
Makronutrienty
74%
13%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 033 kJ | 533 kJ |
| Kalorická hodnota | 247 kcal | 128 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
39,4 g
0,398 g |
20,3 g
0,206 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,94 SVJ | 2,03 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,02 g
0,832 g |
3,63 g
0,43 g |
| Bílkoviny | 7,07 g | 3,65 g |
| Sůl | 1,59 g | 0,821 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














