Dobrota, není co dodat :) Výborný samotný i jako příloha k masu či rybě :)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
8 kusů |
8 kusů |
2 kusy |
2 kusy |
250 g |
250 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na větší kostky. V misce si smícháme obě hořčice, oliv. olej, javorový sirup a šťávu z citronu dle chuti. Zálivku promícháme s bramborami. Špenát mezitím dáme na pánev a necháme trochu "zvadnout".
-
Špenát přidáme k bramborám, stejně tak uvařená a nakrájená vejce. Osolíme, opepříme, zasypeme pažitkou a hotovo.
Makronutrienty
77%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 420 kJ | 1 400 kJ |
Kalorická hodnota | 100 kcal | 335 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
17,1 g
0,976 g |
57,1 g
3,26 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,71 SVJ | 5,71 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,39 g
0,46 g |
7,96 g
1,53 g |
Bílkoviny | 2,8 g | 9,34 g |
Sůl | 0,678 g | 2,26 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů