- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Polévka | |
|---|---|
|
1 litr |
1 litr |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
400 g |
400 g |
|
100 ml |
100 ml |
|
0,5 lžíce |
0,5 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
V uzeném vývaru povaříme jemně nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev a bobkový list. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a konzervu fazolí.
-
V mléce rozmícháme mouku a za stálého míchání přilijeme do polévky. Pokud je potřeba, dochutíme solí. Necháme cca 5 minut povařit.
Makronutrienty
51%
27%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 263 kJ | 1 244 kJ |
| Kalorická hodnota | 62,9 kcal | 297 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
6,51 g
1,12 g |
30,7 g
5,27 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,651 SVJ | 3,07 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,71 g
1,03 g |
12,8 g
4,88 g |
| Bílkoviny | 3,44 g | 16,2 g |
| Sůl | 1,1 g | 5,21 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














