Bezlepkové makové palačinky

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Bezlepkové makové palačinky

Postup přípravy

  1. V misce vyšlehejte mléko, vejce, med, šťávu a kůru z citronu a špetku soli. V jiné misce promíchejte rýžovou mouku, kokosovou mouku a mák a tuto směs postupně prošlehejte k vaječnému základu.

  2. Palačinkovou pánev rozehřejte a v případě potřeby pomažte troškou zvoleného tuku na smažení. Poté naběračkou nalijte na pánev část těsta, otáčením pánvičky v ruce těsto dobře rozlijte do okrajů, aby byly palačinky krásně tenké. Nechejte cca minutu smažit/opéket a pak opatrně otočte a opečte i z druhé strany. Takto zpracujte veškeré těsto. Mně vyšlo 6 palačinek.

  3. Každou palačinku naplňte oblíbenou náplní – já tentokrát zvolila čokoládový sojový dezert. Smotejte, pocákejte sladidlem (já dala agáve sirup) a přidejte čerstvé ovoce (já použila borůvky). Dobrou chuť.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte