extrémně vláčné!!!
- 20m
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
těsto | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
200 g |
200 g |
40 ml |
40 ml |
mleté na mouku 100 g |
100 g |
30 g |
30 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Batáty oloupeme, pokrájíme a vaříme doměkka (cca 10 min). Pak slijeme vodu, přidáme rozehřátý kokosový olej, vejce a rozmixujeme tyčovým mixérem. Všechny sypké suroviny smícháme, přidáme k “mokré” směsi a necháme 5-10 min odležet. Těsto dáme do formy (23x10 cm - forma na biskupský chlebíček) s pečicím papírem a pečeme na 180 stupňů cca 30 minut.
Makronutrienty
38%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 233 kJ | 1 210 kJ |
Kalorická hodnota | 295 kcal | 289 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,6 g
2,42 g |
18,2 g
2,37 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,86 SVJ | 1,82 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,2 g
9,23 g |
22,7 g
9,05 g |
Bílkoviny | 6,75 g | 6,62 g |
Sůl | 0,577 g | 0,566 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů