- 1h:20m
- 24 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
700 g |
700 g |
400 g |
400 g |
1 lžička |
1 lžička |
Náplň | |
150 g |
150 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžičky |
2 lžičky |
kořenicí směs grilovací koření 3 lžičky |
3 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Sojový granulát 2x spaříte ve vařící vodě a pak 20 minut vaříte v zel. vývaru. Naložíte do koření a necháte aspoň 1 hodinu v lednici ale nejlépe přes noc.potom směs orestujete společně s cibulí nakrájenou na kostičky a necháte vychladnout.
-
Pak už to je klasika těsto si rozdělíte na 24 kousku, děláte placičky a plníte. Vaří se zhruba 7 minut, v osolené vodě.
Zelí : Pořádně ho vymačkáte a orestujete si cibuli ke které přidáte zelí. přidáte: sůl, pepř, kmín a trochu cukru. Restujete do změknutí.
Makronutrienty
79%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 822 kJ | 449 kJ |
Kalorická hodnota | 197 kcal | 107 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
39,1 g
1,53 g |
21,4 g
0,838 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,91 SVJ | 2,14 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,773 g
0,148 g |
0,422 g
0,081 g |
Bílkoviny | 9,37 g | 5,12 g |
Sůl | 0,866 g | 0,473 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů