Bagetka s křenovou pomazánkou - LC

Bagetka s křenovou pomazánkou - LC

Báječné lowcarb pečivo se zdravou domácí pomazánkou, jako pohoštění, lehká večeře či snídaně.

Děkujeme Jozefu Kabátovi za skvělý recept :)

Postup přípravy

  1. Začnu pomazánkou, protože to je výroba na 24 h. Tvaroh, zakysanku a sůl smíchám, přeliji do utěrky na cedník a v lednici nechám vykapávat 24 h (někdy nechám i 2 dny). Po této době vznikne tvarohový sýr typu žervé, ten smíchám s křenem a nechám přes noc opět v lednici, aby se křen spojil se sýrem a změkl. Křen lze i pro lepší konzistenci po nastrouhání rozmixovat tyčákem.

  2. Vyšlehal jsem kyšku s vejcem a vmíchal předem dobře promíchané suché potraviny a nechal těsto 15 minut odpočinout. Lžicí jsem naplnil silikonovou formu na bagetky, posypal kmínem a pekl ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 60 minut, trochu jsem na ně zapomněl a jsou pěkně vypečené, tmavší na povrchu, ale jsou výborné.

  3. Doporučuji konzumovat až po úplném vychladnutí, až studené, jsou chuťově výraznější. Hodně se mi osvědčilo přidávat do pečiva jakoukoliv sušenou zeleninu. Cibuli, česnek, mrkev. Dodá pečivu příjemnou chuť. Mouku dávám na pečivo i jinou ořechovou nebo mandlovou. Občas dělám i z dýňové, protože mi prostě dýňová chutná. Přidávám i jiná semínka, každý podle chuti.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte