Měla jsem doma ještě půlku květáku a koupené vepřové ocásky (křížová kost s okolním masem), tak jsem to dala do kupy a udělala včera fajn večeři.
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Hmota | |
|---|---|
|
400 g |
400 g |
|
lepší by bylo ale více květáku, měla jsem jen malý zbytek 450 g |
450 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
200 g |
200 g |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 hrst |
1 hrst |
|
70 g |
70 g |
Postup přípravy
-
Ocásky jsem uvařila a uzený vývar jsem si nechala na jindy.
Květák jsem rozebrala na růžičky a povařila jsem je v osolené vodě. Pak jsem vodu scedila a květák nechala okapat.
-
Zapékací mísu jsem vymazala máslem. V misce jsem rozšlehala zakysanou smetanu se dvěma vejci, solí a pepřem. Přidala jsem asi hrst nasekané čerstvé petrželové natě.
-
Půlku květáku jsem nahrubo nadrobila na dno zapékací mísy. Pak jsem na květák rovnoměrně položila natrhané uzené maso a nahoru jsem nadrobila zbylý květák. Vše jsem zalila smetanovou směsí. Povrch jsem posypala nastrouhanou goudou.
Vložila jsem do vyhřáté trouby a pekla půl hodiny.
Makronutrienty
11%
33%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 729 kJ | 4 580 kJ |
| Kalorická hodnota | 174 kcal | 1 095 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
2,89 g
1,39 g |
18,1 g
8,74 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,289 SVJ | 1,81 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,6 g
5,52 g |
91,5 g
34,7 g |
| Bílkoviny | 8,74 g | 55 g |
| Sůl | 0,836 g | 5,26 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













