Jadnoduché lowcarb jídlo, děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Kedlubna | |
|---|---|
|
2 kusy |
2 kusy |
|
50 g |
50 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
500 ml |
500 ml |
|
50 g |
50 g |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Slaninu nakrájím nadrobno a nasucho opeču,když pustí tuk,přidám cibuli a nechám jí zesklovatět.1/3 kedlubny nakrájím na kostky a přidám do základu,posypu kurkumou,jemně osolím,opepřím a zaliji vývarem nebo vodou.
-
Pak to rozmixuji a přidám zbytek kedlubny nakrájené na proužky,uvařím doměkka,podle potřeby dochutím.
Makronutrienty
38%
18%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 192 kJ | 764 kJ |
| Kalorická hodnota | 46 kcal | 183 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
2,96 g
1,56 g |
11,8 g
6,21 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,296 SVJ | 1,18 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,37 g
1,91 g |
13,4 g
7,6 g |
| Bílkoviny | 1,4 g | 5,56 g |
| Sůl | 0,849 g | 3,37 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













