Vynikající bezlepkové karbanátky, jednoduché a bez výčitek

Alena

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Vynikající bezlepkové karbanátky, jednoduché a bez výčitek

Karbanátky miluji od dětství, proto jsem se rozhodla si je udělat zdravěji a bez mouky.

Potřebujeme na ně pár surovin, které většinou najdeme doma a jsou opravdu vynikající.

Volím tento typ jídla, jako rychlý oběd rodině a všem vždy chutná.

Postup přípravy

  1. V misce si hovězí maso smícháme s vejci, poté přidáme nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, dijonskou hořčici, pepř, hodně majoránky a nakonec sůl a 3 lžíce pohankových vloček.

  2. Ze směsi si v rukou tvoříme karbanátky a ty potom vyválíme ve zbylých 3 lžících pohankových vloček. Karbanátky pečeme v troubě cca 15-20 minut z každé strany. Poté už můžeme podávat.

  3. Karbanátky můžeme podávat s brambory, zeleninou či pečivem. My volíme žitný chléb

    Karbanátky můžeme podávat s brambory, zeleninou či pečivem. My volíme žitný chléb

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte