Vynikající bezlepkové karbanátky, jednoduché a bez výčitek
Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy
Karbanátky miluji od dětství, proto jsem se rozhodla si je udělat zdravěji a bez mouky.
Potřebujeme na ně pár surovin, které většinou najdeme doma a jsou opravdu vynikající.
Volím tento typ jídla, jako rychlý oběd rodině a všem vždy chutná.
- 45m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
2 stroužky |
2 stroužky |
6 lžic |
6 lžic |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 g |
1 g |
1 g |
1 g |
1 g |
1 g |
Postup přípravy
-
V misce si hovězí maso smícháme s vejci, poté přidáme nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, dijonskou hořčici, pepř, hodně majoránky a nakonec sůl a 3 lžíce pohankových vloček.
-
Ze směsi si v rukou tvoříme karbanátky a ty potom vyválíme ve zbylých 3 lžících pohankových vloček. Karbanátky pečeme v troubě cca 15-20 minut z každé strany. Poté už můžeme podávat.
-
Karbanátky můžeme podávat s brambory, zeleninou či pečivem. My volíme žitný chléb
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů