- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
200 g |
200 g |
|
4 kusy |
4 kusy |
|
3 lžíce |
3 lžíce |
|
3 lžičky |
3 lžičky |
|
400 g |
400 g |
Postup přípravy
-
Jahly nasypte do cedníku a spařte vroucí vodou, aby nebyly hořké. V hrnci přiveďte k varu ¾ litru vody, osolte špetkou soli, přisypte spařené jáhly a vařte 20 minut, aby z nich byla hustá kaše. Nechte ji 1/2 hodiny chladnout.
-
Žloutky, polovinu cukru a skořici vmíchejte do jáhelné kaše. Z bílků ušlehejte sníh, zašlehejte do něj zbývající cukr a ještě aspoň 2 minuty šlehejte dohusta. Sněhovou pěnu jemně vmíchejte do jáhlove hmoty.
-
Pekáč vymažte máslem, rozetřete do něj polovinu těsta, poklaďte kompotovanými švestkami a překryjte druhou polovinou těsta. Pečte hodinu v troubě vyhřáté na 160 °C.
Makronutrienty
77%
15%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 733 kJ | 3 143 kJ |
| Kalorická hodnota | 175 kcal | 751 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
30,6 g
9,93 g |
131 g
42,6 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,06 SVJ | 13,1 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,35 g
0,889 g |
14,3 g
3,81 g |
| Bílkoviny | 5,84 g | 25 g |
| Sůl | 0,109 g | 0,468 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů









