- 35m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
500 g |
500 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
1 špetka |
1 špetka |
| Pyré | |
|
500 g |
500 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 kus |
1 kus |
|
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Na oleji zpěníme cibuli a přidáme nakrájené maso , osolíme a opepříme, přidáme trochu čili a orestujeme doměkka , podle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem.
-
Pyré: Na oleji zpěníme cibuli , přidáme nakrájené žampiony, osolíme a opepříme , orestujeme , podlijeme trochu smetanou a vaříme doměkka, pak rozmixujeme , podle podle potřeby přidáme ještě smetanu a koření.
Makronutrienty
13%
39%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 580 kJ | 3 716 kJ |
| Kalorická hodnota | 139 kcal | 888 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
2,92 g
0,908 g |
18,7 g
5,82 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,292 SVJ | 1,87 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,8 g
3,97 g |
68,9 g
25,4 g |
| Bílkoviny | 8,82 g | 56,5 g |
| Sůl | 10,9 g | 69,5 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













