Skvělé nízkosacharidové vnitřnosti od Věry Husákové, děkujeme :)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Ledvinky | |
|---|---|
|
400 g |
400 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
200 ml |
200 ml |
|
100 ml |
100 ml |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
|
1 hrst |
1 hrst |
|
na odležení 500 ml |
500 ml |
Postup přípravy
-
Ledvinky rozkrojím a odstraním všechny močovody, nechám přes noc odležet v mléce, pak pořádně propláchnu pod tekoucí vodou.
-
Druhý den nakrájím na nudličky cca 1 cm silné a opeču na sádle, vyndám do talíře. Na výpeku opeču cibuli nakrájenou na proužky, zapráším paprikou, nechám rozvonět a zaliji vývarem. Vrátím zpět ledvinky a pod pokličkou dusím doměkka, cca 45minut, zaliji smetanou, osolím, opepřím a nechám přejít varem. Odstavím a zamíchám zakysanku s nakrájenou petrželkou.
Makronutrienty
22%
45%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 340 kJ | 2 309 kJ |
| Kalorická hodnota | 81,2 kcal | 552 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
3,28 g
2,61 g |
22,3 g
17,8 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,328 SVJ | 2,23 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,71 g
2,56 g |
32 g
17,4 g |
| Bílkoviny | 6,64 g | 45,1 g |
| Sůl | 0,637 g | 4,33 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













