Skvělé nízkosacharidové vnitřnosti od Věry Husákové, děkujeme :)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Ledvinky | |
---|---|
400 g |
400 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
200 ml |
200 ml |
100 ml |
100 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
1 hrst |
1 hrst |
na odležení 500 ml |
500 ml |
Postup přípravy
-
Ledvinky rozkrojím a odstraním všechny močovody, nechám přes noc odležet v mléce, pak pořádně propláchnu pod tekoucí vodou.
-
Druhý den nakrájím na nudličky cca 1 cm silné a opeču na sádle, vyndám do talíře. Na výpeku opeču cibuli nakrájenou na proužky, zapráším paprikou, nechám rozvonět a zaliji vývarem. Vrátím zpět ledvinky a pod pokličkou dusím doměkka, cca 45minut, zaliji smetanou, osolím, opepřím a nechám přejít varem. Odstavím a zamíchám zakysanku s nakrájenou petrželkou.
Makronutrienty
26%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 456 kJ | 2 184 kJ |
Kalorická hodnota | 109 kcal | 522 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,11 g
2,61 g |
24,5 g
12,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,511 SVJ | 2,45 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,43 g
2,56 g |
30,8 g
12,3 g |
Bílkoviny | 7,86 g | 37,7 g |
Sůl | 0,637 g | 3,05 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů