Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek a salát

Romča

Postup přípravy

  1. Z panenky uděláme plát, přes fólii naklepeme, pak osolíme, ale opatrně, protože sýr je dost slaný. Opepříme, potřeme hořčicí, poklademe slaninou a nivou. Pevně stočíme a zabalíme pevně do alobalu.

    Vložíme do pekáčku a do trouby, pečeme na 180 st. asi 30 minut a vybalíme z alobalu, přidáme kousek másla a trošku podlijeme vodou , vlijeme výpek z alobalu a dopečeme asi 10-15 minut. Panenka je pěkně šťavnatá.

  2. Pórek nakrájíme na kolečka a propláchneme.

    Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme pórek. Osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Zalijeme smetanou a vaříme doměkka.

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte