Vánočka patří k Vánocům, a lze ji udělat nízkosacharidově -zdravěji. Jako třeba Taťjana Česalová do formy...děkujeme :)
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
300 g |
300 g |
50 g |
50 g |
1 lžička |
1 lžička |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
250 g |
250 g |
3 kusy |
3 kusy |
50 ml |
50 ml |
Postup přípravy
-
Máslo si rozpustíme, suché ingredience smícháme.
Všechno dohromady smícháme na těsto a necháme asi 30 minut odpočinout (ale není nutné).
-
Dáme do formy na vánočku, pečeme na 200°C/10 minut, pak 170°C/40 mimut - zkusíme špejlí.
-
Necháme zchladnout, opatrně vyklopíme a posypeme moučkovým erythritolem/xylitolem.
Jde i uplést z pramenů, ale je to složitější.
Makronutrienty
18%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 606 kJ | 1 506 kJ |
Kalorická hodnota | 384 kcal | 360 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,85 g
3,03 g |
9,23 g
2,84 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,985 SVJ | 0,923 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
34 g
13,1 g |
31,9 g
12,3 g |
Bílkoviny | 11,8 g | 11,1 g |
Sůl | 0,29 g | 0,272 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů