Dýňový koláč (pumpkin pie) - LC

Laduš

Dýňový koláč (pumpkin pie) - LC

Tento dýňový koláč je typicky americký dezert. Připravuje se při různých příležitostech na podzim nebo i na začátku zimy, např. na Den díkůvzdání nebo na Vánoce. Recept je v lowcarb verzi.

Postup přípravy

  1. Nejdříve jsem si připravila dýňové pyré. Dýni Hokkaidó jsem zbavila vnitřku se semínky a i se slupkou nakrájela na kostky, které jsem uvařila doměkka. Pak jsem vodu scedila a dýni rozmixovala tyčovým mixérem.

  2. Připravila jsem si těsto tak, že jsem všechny uvedené ingredience smíchala a důkladně prohnětla rukou. Těsto jsem zabalila do potravinové fólie a dala do lednice na cca půl hodiny.

    Zatímco těsto odpočívalo v lednici, připravila jsem si dýňovou náplň tak, že jsem všechny uvedené ingredience prošlehala, aby se důkladně spojily.

  3. Těsto jsem natlačila do máslem vymazané formy, propíchala vidličkou a vložila do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 10 minut.

  4. Na předpečené těsto jsem nalila dýňovou směs a pekla jsem cca půl hodiny.

    Po vychladnutí jsem dala do lednice zaležet přes noc.

  5. Podle mě je to trochu kontroverzní dezert. Přece jen jsme zvyklí na chuť dýně ve slaných jídlech, jako např. dýňové pyré k masu. Příprava na sladko proto nemusí být pro každého tím správným šálkem čaje. Věřte ale, pokud si k dýňovému koláči dáte kopec šlehačky, budete se olizovat až za ušima.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte