Upečte si tyto bezlepkové vanilkové rohlíčky, jsou k nerozeznání od běžných, buclaté, voňavé...tradiční vánoční cukroví zdravěji:).
- 1h
- 40 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
já používám jakoukoliv Jizerku 210 g |
210 g |
70 g |
70 g |
1 kus |
1 kus |
70 g |
70 g |
120 g |
120 g |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, necháme v chladu do druhého dne odpočinout.
-
Tvarujeme rohlíčky, pečeme asi 10 minut na 180°C. Necháme na plechu dojít (aby ztuhly a nelámaly se), ještě teplé obalujeme ve směsi cukru a vanilkového cukru.
Makronutrienty
57%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 046 kJ | 261 kJ |
Kalorická hodnota | 489 kcal | 62,5 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
49,2 g
19,1 g |
6,29 g
2,44 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,92 SVJ | 0,629 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
30,3 g
13,2 g |
3,87 g
1,69 g |
Bílkoviny | 6,6 g | 0,843 g |
Sůl | 0,239 g | 0,031 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů