Sladkou rýži děti milují. Tak jsem zkusila udělat takou rýži doma a měla velký úspěch. Zde je recept na domácí výrobu
- 40m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Kaše | |
|---|---|
|
150 g |
150 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
44 ml |
44 ml |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Smícháme 250 ml vody, sůl a kokosový olej (pokud dáváte přednost máslu, lze jej použít). Přivedeme k varu. Přidáme rýži a za občasného míchání vaříme cca 15 minut tak, aby rýže absorbovala všechnu vodu. Mléko (400 ml vody + 4PL sójového nápoje) a vanilkový cukr přidáme k rýži a přivedeme k varu. Vaříme dalších cca 10 - 15 minut bez pokličky, až rýže získá hedvábný vzhled. Doporučiji občas zamíchat.
-
Necháme zchladnout na pokojovou teplotu, rozdělíme do 4 misek a dochladíme v ledničce.
Makronutrienty
83%
7%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 456 kJ | 818 kJ |
| Kalorická hodnota | 348 kcal | 196 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
63,5 g
9,76 g |
35,7 g
5,49 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 6,35 SVJ | 3,57 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,37 g
5,97 g |
4,14 g
3,36 g |
| Bílkoviny | 5,2 g | 2,92 g |
| Sůl | 0,471 g | 0,265 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














