Návšteva nám ich pochválila, tak určite budú chutiť aj vám :)
Len napíšem, že množstvo surovín je na menší plech, ak si chcete krekry robiť na väčšom plechu, zdvojnásobte množstvo surovín.
- 30m
- 40 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
6 lžiček |
6 lžiček |
50 g |
50 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 kusy |
2 kusy |
12 lžic |
12 lžic |
Postup přípravy
-
Slnečnicové a tekvicové semienka opražíme na suchej panvici.
V mise ich zmiešame s ľanovými semienkami, cícerovou múkou, roztlačeným cesnakom a soľou.
Všetko premiešame, pridáme vodu. Vymiešame zmes, ktorú necháme chvíľu postáť.
-
Na plech dáme papier na pečenie a zmes naň rovnomerne rozotrieme.
Nakrájame na tyčinky alebo štvorce (ľubovolný tvar) a dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 20 min.
Po upečení necháme na plechu do vychladnutia a potom oddelíme od seba jednotlivé kusy.
A ešte menšia poznámka na záver: Pri rozotieraní cesta si kľudne pomôžte namočenými rukami, pôjde vám to ľahšie
Makronutrienty
31%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 310 kJ | 155 kJ |
Kalorická hodnota | 313 kcal | 37 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
16,8 g
0,981 g |
1,99 g
0,116 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,68 SVJ | 0,199 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,4 g
3,18 g |
2,77 g
0,376 g |
Bílkoviny | 13,2 g | 1,56 g |
Sůl | 1,37 g | 0,162 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů