Skvělé lowcarb jídlo!
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 3h
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
6 kusů |
6 kusů |
Postup přípravy
-
Koření smíchám a potřu s tím důkladně maso. Dám do pekáčku, kam jsem nakrájela cibuli a česnek, zakryji a peču na 150°C 3 hodiny.
Pak maso vidličkou natrhám.
-
Celer a mrkev nakrájím na cca 1 cm silné hranolky a v osolené vodě vařím cca 3 minuty, osuším, dám do hf, stříknu olejem, posypu kořením a peču na 18o°C cca 15-20 minut…
Makronutrienty
11%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 012 kJ | 2 555 kJ |
Kalorická hodnota | 242 kcal | 611 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,04 g
0,806 g |
10,2 g
2,03 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,404 SVJ | 1,02 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,9 g
5,85 g |
50,3 g
14,8 g |
Bílkoviny | 12,7 g | 32 g |
Sůl | 1,27 g | 3,2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů