TRHANÉ VEPŘOVÉ MASO S CELEROVÝMI A MRKVOVÝMI HRANOLKY
Skvělé lowcarb jídlo! Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 3h
- 5 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová krkovice bez kosti | 1 kg |
pepř černý mletý | 1 lžíce |
paprika sladká mletá uzená | 1 lžíce |
kmín drcený | 2 lžičky |
sůl | 2 lžičky |
worcestrová omáčka | 2 lžíce |
rajský protlak | 2 lžíce |
cibule | 2 kusy |
česnek stroužky | 6 kusů |
Postup přípravy
-
Koření smíchám a potřu s tím důkladně maso. Dám do pekáčku, kam jsem nakrájela cibuli a česnek, zakryji a peču na 150°C 3 hodiny. Pak maso vidličkou natrhám.
-
Celer a mrkev nakrájím na cca 1 cm silné hranolky a v osolené vodě vařím cca 3 minuty, osuším, dám do hf, stříknu olejem, posypu kořením a peču na 18o°C cca 15-20 minut…
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů