Těstoviny s kuřecím masem, hříbky a sýrem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Těstoviny s kuřecím masem, hříbky a sýrem

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme zázvorem a necháme odležet.

    Houby nakrájíme na plátky.

  2. Na suché, nepřilnavé pánvi opečeme maso a odložíme stranou.

    Na stejnou pánev dáme nakrájené houby a bobkový list, mírně podlijeme vývarem a vaříme. Během vaření mícháme a podle potřeby podléváme dalším vývarem. Na konci vaření by na pánvi mělo zbýt pouze velmi malé množství vývaru, cca 50 ml.

  3. Když jsou houby vařené, přidáme nakrájenou cibulku a lístky oregana. Podlijeme mlékem a necháme přejít varem.

  4. Přidáme vařené těstoviny, maso, nastrouhanou nivu a společně prohřejeme.

    Na další pánvi nasucho opečeme rajčátka.

  5. Těstoviny naservírujeme na talíř, přidáme rajčata a navrch nastrouháme parmezán.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte