- 1h:20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
250 g |
250 g |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
Houby | |
200 g |
200 g |
2 kusy |
2 kusy |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
3 snítky |
3 snítky |
50 ml |
50 ml |
Příloha | |
200 g |
200 g |
1 lžička |
1 lžička |
60 g |
60 g |
Navrch | |
10 kusů |
10 kusů |
sýr parmazánového typu, strouhaný 20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme zázvorem a necháme odležet.
Houby nakrájíme na plátky.
-
Na suché, nepřilnavé pánvi opečeme maso a odložíme stranou.
Na stejnou pánev dáme nakrájené houby a bobkový list, mírně podlijeme vývarem a vaříme. Během vaření mícháme a podle potřeby podléváme dalším vývarem. Na konci vaření by na pánvi mělo zbýt pouze velmi malé množství vývaru, cca 50 ml.
-
Když jsou houby vařené, přidáme nakrájenou cibulku a lístky oregana. Podlijeme mlékem a necháme přejít varem.
-
Přidáme vařené těstoviny, maso, nastrouhanou nivu a společně prohřejeme.
Na další pánvi nasucho opečeme rajčátka.
-
Těstoviny naservírujeme na talíř, přidáme rajčata a navrch nastrouháme parmezán.
Makronutrienty
54%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 543 kJ | 3 302 kJ |
Kalorická hodnota | 130 kcal | 789 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,1 g
1,23 g |
92 g
7,45 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,51 SVJ | 9,2 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,15 g
1,38 g |
19,1 g
8,37 g |
Bílkoviny | 9,74 g | 59,2 g |
Sůl | 2,89 g | 17,5 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů