- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
100 g |
100 g |
250 g |
250 g |
150 g |
150 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 20 g |
20 g |
2 snítky |
2 snítky |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 dl |
0,5 dl |
1 stroužek |
1 stroužek |
Postup přípravy
-
Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Minutu před koncem vaření přidejte mražený nebo čerstvý hrášek. Prohřejte a slijte. Přidejte najemno nasekanou mátu dle chuti, promíchejte.
V mixéru umixujte ricottu s trochou mléka, olivovým olejem, citronovou šťávou, utřeným česnekem, solí a pepřem. Vzniklou omáčku smíchejte s těstovinami. Posypte parmazánem, můžete také poprášit trochou nastrouhané citronové kůry.
Mátu lze nahradit například i bazalkovým pestem. Abyste měli omáčku pěkně zelenou, část hrášku můžete rozmixovat spolu s ricottou.
Makronutrienty
54%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 894 kJ | 2 697 kJ |
Kalorická hodnota | 214 kcal | 645 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
21,7 g
1,9 g |
65,5 g
5,72 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,17 SVJ | 6,55 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,72 g
3,4 g |
29,3 g
10,2 g |
Bílkoviny | 8,9 g | 26,9 g |
Sůl | 0,126 g | 0,38 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů