S tímto množstvím jsem kdysi začínala, dneska už mi nestačí ani velký plech, protože jakmile drahouškové zjistí, co to v kuchyni tak voní, začínají se pečené brambory "samy" vytrácet.
- 1h
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Brambůrky | |
|---|---|
|
600 g |
600 g |
|
40 g |
40 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Oloupané brambory omyjeme, nakrájíme na čtvrtiny nebo šestiny (to záleží na velikosti), vložíme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme "máčet" asi 10 minut. Poté brambory scedíme a osušíme v utěrce.
-
V míse smícháme tatarku, olej, mletou papriku, mletý pepř a sůl a do této směsi přisypeme brambory. Rukou důkladně promícháme a klademe jednotlivě na plech s pečícím papírem řeznou plochou nahoru. Pečeme asi 40 minut na 170 stupňů.
Makronutrienty
74%
8%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 501 kJ | 1 103 kJ |
| Kalorická hodnota | 120 kcal | 264 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
19,2 g
0,511 g |
42,2 g
1,13 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,92 SVJ | 4,22 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,73 g
0,317 g |
10,4 g
0,698 g |
| Bílkoviny | 2 g | 4,41 g |
| Sůl | 0,987 g | 2,17 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














