S tímto množstvím jsem kdysi začínala, dneska už mi nestačí ani velký plech, protože jakmile drahouškové zjistí, co to v kuchyni tak voní, začínají se pečené brambory "samy" vytrácet.
- 1h
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Brambůrky | |
---|---|
600 g |
600 g |
40 g |
40 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Oloupané brambory omyjeme, nakrájíme na čtvrtiny nebo šestiny (to záleží na velikosti), vložíme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme "máčet" asi 10 minut. Poté brambory scedíme a osušíme v utěrce.
-
V míse smícháme tatarku, olej, mletou papriku, mletý pepř a sůl a do této směsi přisypeme brambory. Rukou důkladně promícháme a klademe jednotlivě na plech s pečícím papírem řeznou plochou nahoru. Pečeme asi 40 minut na 170 stupňů.
Makronutrienty
66%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 604 kJ | 1 330 kJ |
Kalorická hodnota | 144 kcal | 318 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
19,2 g
0,511 g |
42,2 g
1,13 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,92 SVJ | 4,22 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,69 g
0,372 g |
16,9 g
0,82 g |
Bílkoviny | 2 g | 4,41 g |
Sůl | 0,986 g | 2,17 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů