Krásně barevné knedlíčky - nízkosacharidová zavářka do kedlubnové (i jiné zeleninové či masové) polévky.
Ruth Šormové děkujeme za skvělý recept :)
- 10m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Knedlíčky | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 g |
1 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 40 g |
40 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Knedlíčky: smíchat v misce 1 vejce, 2 lžíce olivoveho oleje pomace, sůl, pepř, muškátový oříšek, 2 lžíce jemně strouhaného parmezánu, mandlovou mouku.
-
Podle fantazie a chuti přidat bylinky, případně curry/ kurkumu/rajčatový prášek, v dlaních koulet knedlíčky, dát do vroucí vody a vařit 5 minut.
-
Polévka: rozmixovat dobře uvařenou kedlubnu, příp. jinou zeleninu, s trochou vývaru dohladka a zjemnit smetanou.
Makronutrienty
12%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 870 kJ | 680 kJ |
Kalorická hodnota | 447 kcal | 163 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,33 g
0,795 g |
2,67 g
0,289 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,733 SVJ | 0,267 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
40,1 g
8,94 g |
14,6 g
3,25 g |
Bílkoviny | 15,7 g | 5,71 g |
Sůl | 1,3 g | 0,472 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů