Milovníci sushi, tady je recept na low carb sushi maki rolku. Je prázdná, tak si do ní nezapomeňte něco přidat:)
- 55m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
300 g |
300 g |
5 g |
5 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
60 g |
60 g |
Postup přípravy
-
Navíc budete potřebovat mléko - stačí jeden hrnek a zbytek doplnit vodou. Dále 2 lžíce rýžového octa navíc.
Květák nasekejte najemno, přidejte sůl, dvě lžíce octa a uvařte v mléce - stáhne část květákové pachuti. V receptu mléko neuvádíme - po uvaření ho slijeme a nezapočítáme tak do nutričních hodnot.
Uvařený květák slijte, nechte vykapat a vychladit. Ochuťte dle vlastní chuti směsí soli, octa, erythritolu. A pak už můžete balit s libovolnou náplní:)
Makronutrienty
35%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 276 kJ | 1 114 kJ |
Kalorická hodnota | 65,9 kcal | 266 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,23 g
2,06 g |
17,1 g
8,34 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,423 SVJ | 1,71 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,25 g
1,35 g |
17,2 g
5,44 g |
Bílkoviny | 3,73 g | 15,1 g |
Sůl | 1,73 g | 7 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů