Sashimi na low carb? Žádný problém. Miluju sushi a květáková varianta mi přijde více než důstojnou náhradou klasické rýže. Určitě vyzkoušejte:)
- 55m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
|
300 g |
300 g |
|
50 g |
50 g |
|
250 g |
250 g |
|
1 g |
1 g |
|
3 lžíce |
3 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Navíc budete potřebovat mléko - stačí jeden hrnek a zbytek doplnit vodou. Dále 2 lžíce rýžového octa navíc.
Květák nasekejte najemno, přidejte sůl, dvě lžíce octa a uvařte v mléce - stáhne část květákové pachuti. V receptu mléko neuvádíme - po uvaření ho slijeme a nezapočítáme tak do nutričních hodnot.
Uvařený květák slijte, nechte vykapat a vychladit. Ochuťte dle vlastní chuti směsí soli, octa, erythritolu. Navlhčenou rukou nebo lžící formujte malé hromádky. Z uvedeného množství vyjde 12 větších anebo 15 menších kousků.
Lososa nakrájíme na kousky tak, aby po položení hrudku zakryly. Obtočíme řasou.
Makronutrienty
16%
60%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 356 kJ | 2 287 kJ |
| Kalorická hodnota | 85 kcal | 547 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
2,58 g
1,29 g |
16,6 g
8,28 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,258 SVJ | 1,66 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,94 g
1,02 g |
25,3 g
6,56 g |
| Bílkoviny | 9,73 g | 62,6 g |
| Sůl | 1,14 g | 7,36 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














