Burizonový knedlík se svíčkovou omáčkou a uzeným tofu

Romana Koulová - Uni-Corn

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Burizonový knedlík se svíčkovou omáčkou a uzeným tofu

Také vzpomínáte na babiččiny hutné houskové knedlíky, ale nevíte jak na ně? Zde je návod, jak si je připravit snadno a rychle. Navíc jsem klasické housky nahradila burizony, takže jsou 100% glutenfree. Ke krásně husté svíčkové omáčce se hodí jedna báseň a spolu dohromady vykouzlí lahodný sváteční oběd.

Postup přípravy

  1. cibuli nakrájíme najemno a omyté mrkve a petržele na kostky

  2. na troše rozpáleného oleje necháme zesklovatět cibulku, přidáme mrkev a petržel a necháme

    pořádně osmahnout (aby omáčka chytla hezky tmavou barvu)

  3. když zelenina chytne barvu, podlijeme ji vodou, přidáme koření a dusíme doměkka

  4. když je zelenina měkká, vytáhneme koření a spolu s mlékem rozmixujeme dohladka

  5. dle chuti ještě dosolíme a dopepříme

  6. v míse smícháme všechny suché ingredience (mouky, strouhanka, burizony, prášek do pečiva, sůl, kurkuma)

  7. následně postupně přidáváme vodu, aby vzniklo tuhé, trochu lepivé těsto

  8. kdo chce, může přidat také nasekanou pažitku nebo petržel

  9. poté na válu vytvarujeme knedlíky (já jsem zvolila kulaté, ale můžete udělat i klasické velké

    šišky – je to na Vás

    poté na válu vytvarujeme knedlíky (já jsem zvolila kulaté, ale můžete udělat i klasické velké 
         šišky – je to na Vás
  10. knedlíky vhazujeme do vroucí vody a vaříme cca 25 minut

  11. ideální je nakrájet hned za tepla a nechat 2 minutky odležet (aby nebyly uvnitř lepivé)

  12. plátky uzeného tofu pouze osmahneme na pánvi

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte