Rybu jsem doplnila dýňovou kaší - výtečný zdravý nízkosacharidový oběd do hodinky na stole.
Luxusní low carb oběd od Boženky Vaculkové, děkujeme:)
- 50m
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Štika | |
---|---|
1 000 g |
1 000 g |
kořenicí směs grilovací koření 3 lžičky |
3 lžičky |
3 lžičky |
3 lžičky |
2 kusy |
2 kusy |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Štiku nakrájet na špalíky, posypat gril kořením, pokapat olivovým olejem, nechat přes noc v lednici.
-
Druhý den do pekáče na vymazaný pečící papír nakrájet 2 velké cibule na plátky, položit kousky štiky každý kousek obalit v anglické(asi 20dkg),zalít 1 smetanou na šlehání a přikryté alobalem péct na 180st 30 minut, potom ještě 15 minut bez přikrytí.
-
Vhodná LC příloha je dýňová kaše - navíc je sezóna:).
Makronutrienty
6%
53%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 648 kJ | 749 kJ |
Kalorická hodnota | 155 kcal | 179 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,55 g
0,922 g |
1,79 g
1,07 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,155 SVJ | 0,179 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,7 g
5,31 g |
12,4 g
6,14 g |
Bílkoviny | 13,6 g | 15,7 g |
Sůl | 0,541 g | 0,626 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů