Špaldové tortilly s kuřecím masem a zeleninou s dresinkem ze zakysané smetany a Ghíčkem
Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
150 g |
150 g |
hladká mouka špaldová celozrnná 100 g |
100 g |
140 ml |
140 ml |
50 g |
50 g |
1 lžička |
1 lžička |
Náplň 1 | |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
kořenicí směs grilovací koření 1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Náplň 2 | |
1 hrst |
1 hrst |
10 kusů |
10 kusů |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
4 listy |
4 listy |
Dresink | |
100 g |
100 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Masová náplň – maso omyjeme, nakrájíme na kostičky, přidáme sůl, koření, orestujeme, přiklopíme, aby se směs nevysušila.
-
Připravíme si zeleninovou náplň. Pokrájíme rajčata, cibulku, přidáme rukolu, pokapeme olivovým olejem a lehce osolíme. Opláchneme si hlávkový salát a necháme si jej mimo.
-
Připravíme si dresink – zakysaná smetana, sůl, pepř, šťáva z limetky, já dala asi tak 1/2 polévkové lžíce, záleží na každém dle vlastní chuti.
-
Tortilly:
Prosejeme mouku, přidáme ostatní suroviny, prohněteme, vyválíme a opečeme na sucho z obou stran.
-
Teplou tortillu si potřeme dresinkem, přidáme list hlávkového salátu, přidáme masovou směs, zeleninovou náplň a případně opět dresink, zabalíme.
Makronutrienty
41%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 773 kJ | 2 736 kJ |
Kalorická hodnota | 185 kcal | 654 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,6 g
0,592 g |
51,7 g
2,09 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,46 SVJ | 5,17 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,74 g
3,63 g |
34,4 g
12,8 g |
Bílkoviny | 10,9 g | 38,6 g |
Sůl | 1,38 g | 4,87 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů