Špaldové tortilly s kuřecím masem a zeleninou s dresinkem ze zakysané smetany a Ghíčkem
Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
150 g |
150 g |
|
hladká mouka špaldová celozrnná 100 g |
100 g |
|
140 ml |
140 ml |
|
50 g |
50 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
| Náplň 1 | |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
kořenicí směs grilovací koření 1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
| Náplň 2 | |
|
1 hrst |
1 hrst |
|
10 kusů |
10 kusů |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
4 listy |
4 listy |
| Dresink | |
|
100 g |
100 g |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Masová náplň – maso omyjeme, nakrájíme na kostičky, přidáme sůl, koření, orestujeme, přiklopíme, aby se směs nevysušila.
-
Připravíme si zeleninovou náplň. Pokrájíme rajčata, cibulku, přidáme rukolu, pokapeme olivovým olejem a lehce osolíme. Opláchneme si hlávkový salát a necháme si jej mimo.
-
Připravíme si dresink – zakysaná smetana, sůl, pepř, šťáva z limetky, já dala asi tak 1/2 polévkové lžíce, záleží na každém dle vlastní chuti.
-
Tortilly:
Prosejeme mouku, přidáme ostatní suroviny, prohněteme, vyválíme a opečeme na sucho z obou stran.
-
Teplou tortillu si potřeme dresinkem, přidáme list hlávkového salátu, přidáme masovou směs, zeleninovou náplň a případně opět dresink, zabalíme.
Makronutrienty
44%
33%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 693 kJ | 2 441 kJ |
| Kalorická hodnota | 166 kcal | 583 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
14,4 g
0,591 g |
50,9 g
2,08 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,44 SVJ | 5,09 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,67 g
3,53 g |
27 g
12,5 g |
| Bílkoviny | 10,8 g | 38,1 g |
| Sůl | 1,62 g | 5,7 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














