Kokosová rýže je sice neobvyklá, ale určitě si vás získá. Uvařit ji můžete nejen k orientálním jídlům, ale také k české klasice - třeba k roštěnkám:)
- 15m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
|
1,5 hrnků |
1,5 hrnků |
|
2 g |
2 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
3,5 hrnky |
3,5 hrnky |
|
250 ml |
250 ml |
|
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Rýži důkladně propláchneme. Přidáme sůl, hřebíček a zalijeme vodou. Zaklopíme poklicí a na mírném plameni vaříme. Když je voda vyvařená, přilijeme kokosové mléko, vsypeme mandlové lupínky, zamícháme a odstavíme. Necháme dojít.
Makronutrienty
70%
9%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 581 kJ | 2 224 kJ |
| Kalorická hodnota | 139 kcal | 531 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
19,5 g
0,587 g |
74,8 g
2,24 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,95 SVJ | 7,48 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,82 g
3,65 g |
22,2 g
13,9 g |
| Bílkoviny | 2,61 g | 10 g |
| Sůl | 0,459 g | 1,76 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














