Toto nízkosacharidové pečivo je vhodné k snídani či svačince, dobře poslouží na cesty.
Více mých receptů ➡️https://www.instagram.com/lowcarb_zuzi/
- 30m
- 4 kusy
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
130 g |
130 g |
|
3 kusy |
3 kusy |
|
mouka mandlová z mandlových jader 40 g |
40 g |
|
40 g |
40 g |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Tvaroh smícháme s vejci a postupně přidáme všechny ingredience a pořádně směs promícháme. Na pečící papír tvoříme bochánky (ruce si navlhčíme vodou). Pečeme na 190° cca 25 - 30 minut.
Makronutrienty
21%
37%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 944 kJ | 948 kJ |
| Kalorická hodnota | 226 kcal | 227 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
7,75 g
2,59 g |
7,78 g
2,6 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,775 SVJ | 0,778 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,3 g
4,63 g |
15,4 g
4,65 g |
| Bílkoviny | 13,4 g | 13,5 g |
| Sůl | 0,637 g | 0,64 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













