Inspirace: blogerky.cz - fit blog
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
20 ml |
20 ml |
2 g |
2 g |
Postup přípravy
-
Rajče rozkrojíme, zbavíme jadýrek a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Lehce osolíme, vmícháme lžičku oleje a nasekanou petrželku a necháme pustit "vodu".
-
Mezitím rozkrojíme avokádo, vydlabeme do misky, rozmačkáme vidličkou na pyré, zakápneme citronem a dle chuti osolíme
-
Z rajčat slijeme vodu, kterou po osolení pustila.
-
Tuňáka zcedíme, pokud byl v oleji, můžeme olej použít za zakapání nakonec.
-
Na talíř dáme tvořítko o průměru cca 8-10 cm, vysoké cca 5-6 cm, na dno rozprostřeme půlku rajčatové směsi, na to navrstvíme půlku tuňáka a nakonec půlku avokádového pyré.
-
Tvořítko opatrně odebereme, salát pokapeme olivovým olejem (či olejem z tuňáka), opakujeme s druhou dávkou na dalším talíři.
-
Ozdobíme petrželkou a podáváme s opečenými toasty.
Inspirace: blogerky.cz - fit blog
Makronutrienty
27%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 486 kJ | 1 254 kJ |
Kalorická hodnota | 116 kcal | 300 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,37 g
1,08 g |
13,8 g
2,79 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,537 SVJ | 1,38 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,87 g
1,31 g |
22,9 g
3,39 g |
Bílkoviny | 5,61 g | 14,5 g |
Sůl | 0,543 g | 1,4 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů