Recept na nízkosacharidové - low carb cukroví: nejlepší nepečené RUMOVÉ KULIČKY. Jako malý jsem vždycky miloval rumové kuličky, tak jsem se je rozhodl připravit v low carb verzi a vyšlo to parádně.
- 10m
- 20 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
40 g |
40 g |
70 g |
70 g |
5 lžic |
5 lžic |
1 lžíce |
1 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
70 g |
70 g |
100 g |
100 g |
30 g |
30 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Na obalení | |
2 hrsti |
2 hrsti |
Postup přípravy
-
Do mísy dáme kokosové chipsy a rukou je rozdrobíme na menší kousky, přidáme kokosovou mouku, rozpuštěný kokosový olej a máslo, xylitol, slunečnicová semínka a rum.
-
V mixéru si rozmixujeme mandle na větší kousky a přidáme je do mísy. Vše důkladně smícháme. Zapojte ruce, těsto se tak krásně spojí a bude držet. Kdyby se náhodou drolilo, přidáme ještě více másla nebo kokosového oleje.
-
Následně ihned tvarujeme větší kuličky, které obalujeme ve strouhaném BIO kokosu. Skladujeme v chladu.
Makronutrienty
21%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 462 kJ | 439 kJ |
Kalorická hodnota | 589 kcal | 105 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
17 g
3,54 g |
3,04 g
0,631 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,7 SVJ | 0,304 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
54,5 g
33 g |
9,7 g
5,87 g |
Bílkoviny | 10,4 g | 1,86 g |
Sůl | 0,11 g | 0,02 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů