RAW vosí hnízda letos frčí a chápu proč…..piškoty už nejsou to, co bývaly, a cukroví, které je vytvořené z čistých, přírodních surovin bez přidaného cukru prostě stojí za hřích!
Kdo chce echt dodržet RAW pravidla, vynechá rum a v náplni nahradí rum jablečnou šťávou…..ale tak nějak tuším, že bez rumu to není ono
- 2h
- 26 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
300 g |
300 g |
200 g |
200 g |
kakaový prášek, holandské kakao 4 lžičky |
4 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
Na vysypání | |
100 g |
100 g |
Náplň | |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Datle jsem vložila do mixéru a mixovala necelé 2 minuty. Vzniklo lepivé těsto. Do těsta jsem přidala ostatní suroviny na hnízda a mixovala při vysokých otáčkách dalších pár minut. Vzniklé těsto lepí tak akorát a drží pěkně pohromadě.
-
Těsto dám stranou a rozmixuji ingredience na náplň.
Hnědé těsto vtlačuji do kokosovým cukrem vysypaných formiček na vosí hnízda, vařečkou udělám dírku (doupravím prstem podle potřeby), lžičkou vliji náplň a přiklopím kolečkem sušeného banánu.
-
Nechám tuhnout v chladu
Makronutrienty
73%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 495 kJ | 394 kJ |
Kalorická hodnota | 357 kcal | 94,2 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
54,7 g
40,2 g |
14,4 g
10,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 5,47 SVJ | 1,44 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14 g
3,81 g |
3,69 g
1,01 g |
Bílkoviny | 6,45 g | 1,7 g |
Sůl | 0,065 g | 0,017 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů