
Raw verze oblíbených světoznámých Oreo sušenek vyrobené pouze z opravdového jídla a nikoli jeho náhražek. Jsou přirozeně bez lepku, bez laktózy a bez cukru i jiných sladidel. A přesto jsou výborné.
- 30m
- 30 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto na sušenky | |
---|---|
1 hrnek |
1 hrnek |
mouka mandlová z mandlových jader 50 g |
50 g |
60 g |
60 g |
100 g |
100 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Krém | |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Datle rozmixujeme společně s vodou na datlovou kaši.
-
Poté smícháme v míse s ostatními ingrediencemi na těsto.
-
Těsto necháme chvíli (10-15 minut) odpočinout v lednici.
-
Mezitím si rozmícháme kokosové máslo a vanilkovým extraktem.
-
Těsto rozválíme mezi dvěma pečícími papíry nebo potravinovými fóliemi a pomocí vykrajovátka vyrobíme kolečka – jednotlivé sušenky.
-
Sušenky slepujeme kokosovým máslem. Pokud je máslo příliš tekuté, dejte ho na pár minut ztuhnout do ledničky, pravidelně ho však kontrolujte, tuhne velmi rychle.
-
Hotové sušenky skladujeme v lednici, aby se krém neroztekl.
Makronutrienty
38%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 130 kJ | 379 kJ |
Kalorická hodnota | 509 kcal | 90,5 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
32,1 g
16,6 g |
5,7 g
2,96 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,21 SVJ | 0,57 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
44 g
34,4 g |
7,83 g
6,11 g |
Bílkoviny | 7,9 g | 1,4 g |
Sůl | 0,084 g | 0,015 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů