Raw verze oblíbených světoznámých Oreo sušenek vyrobené pouze z opravdového jídla a nikoli jeho náhražek. Jsou přirozeně bez lepku, bez laktózy a bez cukru i jiných sladidel. A přesto jsou výborné.
- 30m
- 30 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto na sušenky | |
---|---|
1 hrnek |
1 hrnek |
mouka mandlová z mandlových jader 50 g |
50 g |
60 g |
60 g |
100 g |
100 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Krém | |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Datle rozmixujeme společně s vodou na datlovou kaši.
-
Poté smícháme v míse s ostatními ingrediencemi na těsto.
-
Těsto necháme chvíli (10-15 minut) odpočinout v lednici.
-
Mezitím si rozmícháme kokosové máslo a vanilkovým extraktem.
-
Těsto rozválíme mezi dvěma pečícími papíry nebo potravinovými fóliemi a pomocí vykrajovátka vyrobíme kolečka – jednotlivé sušenky.
-
Sušenky slepujeme kokosovým máslem. Pokud je máslo příliš tekuté, dejte ho na pár minut ztuhnout do ledničky, pravidelně ho však kontrolujte, tuhne velmi rychle.
-
Hotové sušenky skladujeme v lednici, aby se krém neroztekl.
Makronutrienty
37%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 179 kJ | 442 kJ |
Kalorická hodnota | 521 kcal | 106 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
30,9 g
15,3 g |
6,26 g
3,11 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,09 SVJ | 0,626 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
46 g
36,8 g |
9,33 g
7,47 g |
Bílkoviny | 7,65 g | 1,55 g |
Sůl | 0,086 g | 0,018 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů