Je to jednoduchá, zdravá a voňavá příprava pstruha.
- 2h:20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Pstruh | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
4 lžíce |
4 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
Navrch | |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Očištěné pstruhy si nařízneme několika řezy, hojně nasolíme i zevnitř a necháme 2 hodiny odležet.
-
Poté pečlivě omyjeme sůl, okmínujeme ze všech stran a do bříška vložíme kousek másla. Orestujeme na sádle ze všech stran a dáme do trouby.
Pečeme na 180°C /15 minut.
-
Mezitím si do kastrůlku dáme trochu vody, máslo a nakrájený česnek.
Přidáme nasekanou petržel a touto voňavou směsí přelijeme hotové pstruhy.
-
Podáváme s bramborovo-mrkvovým pyré.
Makronutrienty
3%
56%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 686 kJ | 2 505 kJ |
Kalorická hodnota | 164 kcal | 599 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,885 g
0,015 g |
3,23 g
0,056 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,088 SVJ | 0,323 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,1 g
3,26 g |
40,4 g
11,9 g |
Bílkoviny | 15,5 g | 56,6 g |
Sůl | 9,97 g | 36,4 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů