Rychlý zdravý oběd nebo večeře. Dbejte na kvalitu ryb, které i zásadně ovlivní jejich chuť :) Místo lososovitého pstruha můžete použít pstruha, lososa nebo jinou oblíbenou rybu.
- 29m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
200 g |
200 g |
70 g |
70 g |
100 g |
100 g |
70 g |
70 g |
8 ml |
8 ml |
5 g |
5 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
kořenicí směs provensálské bylinky 3 g |
3 g |
Postup přípravy
-
Do trouby dáme na 200° péct brambory (můžeme použít pouze ty nebo nakombinovat s batáty jako je to zde v receptu). Místo batátů lze také použít mrkev. Po 15 min přidáme cuketu a pečeme ještě zhruba 10 minut. Filet z pstruha nebo jiné ryby osolíme, osmahneme na směsi másla a olivového oleje. Servírujeme :)
Makronutrienty
33%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 444 kJ | 1 138 kJ |
Kalorická hodnota | 106 kcal | 272 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,05 g
0,743 g |
18,1 g
1,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,705 SVJ | 1,81 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,73 g
1,37 g |
12,1 g
3,51 g |
Bílkoviny | 9,53 g | 24,4 g |
Sůl | 0,227 g | 0,581 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů