Rychlá, dobrá a zdravá pomazánka z tresčích jater. Hotovo je za pár minut.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
250 g |
250 g |
obvykle jedna konzerva 115 g |
115 g |
1 kus |
1 kus |
1 snítka |
1 snítka |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Cibulku a petrželku nasekáme najemno. Vše smícháme a vyšleháme dohladka.
Výhodou skyru je, že neobsahuje prakticky žádný tuk a olej z jater tak můžete přimíchat do pomazánky. Dělejte to ale postupně, ať to nepřeženete a pomazánka není mastná.
Dochucujeme pepřem, solí a citronovou šťávou.
Makronutrienty
12%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 663 kJ | 1 310 kJ |
Kalorická hodnota | 158 kcal | 313 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,06 g
2,14 g |
6,04 g
4,23 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,306 SVJ | 0,604 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,6 g
2,2 g |
23 g
4,34 g |
Bílkoviny | 10,4 g | 20,5 g |
Sůl | 0,695 g | 1,37 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů