Mlsání bez výčitek. To je pohankovo-oříšková roláda s borůvkovým tvarohem. Bez lepku a bez cukru. Jemná a nadýchaná :)
- 4h:15m
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
4 lžíce |
4 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Náplň | |
150 g |
150 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
jogurt bílý, rostlinná alternativa 2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Žloutky oddělíme od bílků, z nichž vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se sirupem, přidáme oříšky, mouku a vodu a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto rozhrneme na pečící papír a pečeme asi 12 minut na 200°C.
-
Roládu po upečení smotáme do utěrky a necháme vychladnout. Tvaroh vyšleháme s jogurtem a borůvkami. Roládu potřeme marmeládou, borůvkovým tvarohem a zavineme. Necháme ztuhnout a podáváme.
Makronutrienty
38%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 726 kJ | 215 kJ |
Kalorická hodnota | 173 kcal | 51,4 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,8 g
7,47 g |
3,51 g
2,21 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,18 SVJ | 0,351 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,1 g
2,9 g |
2,98 g
0,858 g |
Bílkoviny | 8,99 g | 2,66 g |
Sůl | 0,182 g | 0,054 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů